Sanders Schilderwerken
1935
Bertus Sanders

Bertus Sanders senior

Sanders Schilderwerken is begin jaren ’30 door Bertus Sanders senior opgericht.

1935
Schimmerweg

Schimmerweg

De onderneming startte aan de Schimmerweg in Emmen. Bertus senior was leerling-schilder in Ter Apel, maar nadat hij vanuit Emmen naar Ter Apel was gefietst, kreeg hij te horen dat er geen werk meer was. Terug op de fiets naar Emmen besloot hij dat dit nooit weer ging gebeuren. In zijn garage aan de Schimmerweg startte Bertus senior zijn eigen schildersbedrijf. Sanders schilderwerken.

1946
Sanders personeel 1935

Medewerkers

Na de oorlog werd het team van Sanders groter en groter. Inmiddels stonden er zo’n 40 medewerkers op de loonlijst.

1950

Autoherstelbedrijf Sanders

Na de oorlog werd het autoherstelbedrijf opgericht. In de wintermaanden viel het meeste werk weg, om alle mannen ook in dit seizoen iets om handen te geven, volgde deze uitbreiding. Het autoherstelbedrijf is tot 2012 in handen van het familiebedrijf.

1970

Sanders Verf

Sinds 1935 houden we ons bezig met schilderwerk. We hebben dus al flink wat jaren verstand van verf. Omdat we de beste kwaliteit willen voor onze klanten, hebben we een eigen muur-, grond-, en lakverf voor zowel binnen als buiten ontwikkeld in de begin jaren ’70. Iedere dag schilderen onze schilders met onze private label verf. Deze verf kan in elke gewenste kleur worden gemengd en laat zich gemakkelijk opbrengen. Sanders-verf dekt perfect en droogt prachtig op. Goede kwaliteit, want alleen dan zetten we onze naam erop!

1971

Henk & Geert Sanders

In 1971 overleed Bertus senior. Het wegvallen van Bertus senior komt onverwachts, Geert en Henk zijn dan begin twintig en besluiten samen het familiebedrijf voort te zetten.

Foto: Samen laden de broers (vlnr. Geert en Henk) de nieuw gespoten deuren op de aanhanger voor de zaak aan de Noordbargerstraat.

1973

De glasbus

Naast schilderwerk en autoschade zet Sanders ook de glasservice op. In 1973 is dit de eerste zogeheten “glasbus”.

2016

Derde generatie

In 2016 nemen Bertus en Hilde Sanders het familiebedrijf over van Henk en Geert Sanders. De derde generatie staat aan het roer.

2019
Sanders Emmen Noordbargerstraat

Decokay Sanders

Van 1968 tot 2019 werd de schilderswinkel aan de Noordbargerstraat gerund door een vast team van Sanders medewerkers. Sinds 2019 is de winkel in handen van familie Heijne onder de vlag Decokay Sanders.

2022

Nieuwe locatie Sanders Schilderwerken

Een geschikte plek vonden we aan de Jacob le Mairestraat 263 met zicht op de Rondweg. In oktober 2021 zijn we begonnen met de bouw van de loods en deze is in het voorjaar van 2022 opgeleverd. Een loods van ruim 1400 m2 waarin de werkplaats en opslag voor glas en schilderwerk zich bevindt. Uiteindelijk zal het kantoor hier ook komen, momenteel zijn wij druk bezig met de voorbereidingen. Verwacht wordt dat we in 2024 gaan starten met de bouw van kantoor.