Een echt familiebedrijf

“Als je werkt bij Sanders dan werk je binnen een familiebedrijf waarin we al 86 jaar actief zijn in Emmen en omgeving. De 3de generatie staat aan het roer van het bedrijf. Wij, Bertus en Hilde Sanders, zijn broer en zus en werken samen met een team van meer dan 100 collega’s. Er werken schilders, glaszetters en timmerlieden in ons team. Onze vakmannen én vakvrouwen zijn dagelijks aan het werk bij particuliere klanten en grotere projecten.

We zijn ontzettend trots op alle collega’s. Sommige collega’s werken hier al vanaf dat onze vader en oom het bedrijf runden. Maar we hebben ook collega’s die afgelopen jaren als leerling-schilder zijn gestart en in de praktijk het vak leren. Wij motiveren iedereen om het beste uit zichzelf te halen, door bijvoorbeeld de schildervakopleiding niveau 3 of 4 aan te bieden of andere vakopleidingen. Fantastisch om dan jongens en meiden te zien (door)groeien in ons familiebedrijf!

Misschien heb je één van onze Sanders busjes weleens voorbij zien komen onderweg, ergens in Noord-Nederland of in je eigen wijk? Of werken vrienden of familieleden bij ons? Je kunt ons overal tegen komen want we werken met een groot team en zijn afgelopen jaren flink gegroeid. Wil je ook onderdeel worden van ons team en ben je klaar voor een volgende stap?

We heten je van harte welkom in onze schildersfamilie!

Bertus en Hilde Sanders

Klaar voor een volgende stap? Wij betalen je opleiding!

Kom je net van de schildersvakschool of wil je een carrière switch maken? Leer bij ons het vak in de praktijk, je krijgt begeleiding van leermeesters en we laten je kennismaken met de diverse disciplines. Ben je gedreven en gemotiveerd? Wij betalen je opleiding!

Je kan altijd terecht bij Sanders, ook privé als er iets gebeurt, je wordt altijd geholpen. Je mag altijd wat lenen en op hulp rekenen. Echt als familie, je helpt elkaar!

Ginus Snijders – Glasspecialist Sanders Schilderwerken
 • Jan Tromp (Werkvoorbereider) over zijn werk en liefde voor het vak:

  “Ik werk nu 12 jaar bij Sanders. Als werkvoorbereider/uitvoerder heb ik een hele sociale functie. Ik werk met iedereen samen, zoals met Claudia van personeelszaken en ook Tounde van logistiek. Ik haal aanvullende informatie op en zo zorg ik dat alle werken goed (door)lopen.
  Als mijn collega’s op de werkvloer goed in hun vel zitten, dan wordt het werk daar echt nog veel beter van. Bijvoorbeeld zorgen dat iedereen op een project werkzaamheden afwisselt en ook op verschillende locaties werkt.
  Elke dag ben ik op de bouw en dan praten we met elkaar. Eigenlijk werk ik op de achtergrond en zorg ervoor dat mijn team goed kan werken.
  Ik ben ooit begonnen als schilder en mijn passie is nog altijd schilderen! Als ik de jongens zie en hoe ‘strak’ iets is geschilderd, dan kan ik daar echt van genieten. En als er dan een mailtje achteraan komt van tevreden klanten, dan geniet ik helemaal!
 • Joyce (Leerling schilder) over de sfeer:

  “Ik werk in een gezellig en gedreven team. Altijd in voor een grapje maar ook serieus. Ik ben een van de weinige meiden maar niemand maakt onderscheid, je hoort er helemaal bij. Ik werk nu een jaar bij Sanders en werk veel in de omgeving van Emmen, lekker dichtbij.
  De werktijden zijn ook super fijn. Je bent vaak rond 16.15 klaar, en dan heb je lekker de avond nog. Genoeg tijd om lekker te sporten zoals voetbal en fitness.”
 • Bertus Sanders

  Bertus Sanders (eigenaar) over trots zijn:

  “Zeker ben ik trots op ons werk! Je werkt aan het bezit van iemand en dat maak je extra mooi. Als ik dan voorbij rijd aan een gebouw waar we aan gewerkt hebben en dat staat goed in de verf, zoals wij dat dan zeggen, dan geeft mij dat een enorm trots gevoel! Hebben we samen goed gedaan!”
 • Schilder Medewerkers Sanders Emmen

  Erik Gerdes (Leermeester) over werken bij Sanders:

  “In 1988 ben ik begonnen bij Sanders en in de afgelopen jaren heb ik mijzelf enorm kunnen ontwikkelen. Ik ben nu leermeester en begeleid leerling-schilders en help ze met het maken van een goede start. Ik wil graag het vakmanschap en mijn passie voor schilderen doorgeven aan de nieuwe generatie.”
  “Kantoor en de praktijk sluiten goed op elkaar aan. Collega’s van de planning kijken ook echt wat bij je past qua schilderwerk. Je bent zo vrij als een vogel, je moet je werk wel goed doen. En dat komt van beide kanten. Sanders is een goeie werkgever, eigenlijk kun je je werk helemaal zelf regelen. Ze sturen je op pad met heel veel vertrouwen. En als er wat is kun je altijd bellen. Er heerst echt een goede onderlinge sfeer. Ik werk er niet voor niets al bijna 35 jaar!”
 • Ginus (Glasspecialist) over zijn groei en opleidingen::

  “Ik weet nog toen ik begon, 13 jaar geleden, had ik het eerste jaar 1 vaste leermeester, en leerde je alle onderdelen.
  Tijdens de Schildersvakopleiding ging ik werken en leren en daarna kon je doorstormen naar niveau 3. Meer leren werken als leidinggevende en voorman. Werken met houtrot, glas en alles wat met het schildersvak te maken heeft leerde je.
  Ik heb een poos als schilder gewerkt maar ik wilde verder! Toen heb ik met personeelszaken mijn ambities besproken en mocht ik al heel snel starten met de volgende opleiding. In de afgelopen 2 jaar heb ik mijn niveau 4 gehaald.
  Nu werk ik sinds kort op kantoor en ben ik bezig met glasplanning. Help ik ’s ochtend mijn collega’s opstarten, ga op pad om glas in te meten en maak offertes op kantoor. Ik ben zowel binnen als buiten aan het werk. Eigelijk het beste van beide.”